Over onze patchwork & recolored vintage tapijten

Alle tapijten zijn, authentieke vintage perzische tapijten. De tapijten zijn met veel zorg behandeld en zijn met de hand gemaakt. Dit resulteert in een uniek eigentijds tapijt. Daarbij gebruiken onze leveranciers 100% organische materialen.

Elke tapijt heeft zijn eigen unieke design en kleur. Er zijn ook tapijten tussen waar juist alle kleur is uitgehaald hetgeen een eveneens zeer mooi effect geeft.

De kleden worden zorgvuldig schoongemaakt en gerepareerd voordat ze hun nieuwe kleur krijgen. De patchwork tapijten worden voorzien van een stevig onderkleed en worden met de grootste zorg gefestoneerd.

De tapijten van Viteaux Originals zijn verzameld uit alle delen van Anatolië (Turkije) met een historische achtergrond van 50 tot 100 jaar.
Ze vertellen ons daarom verschillende - door de jaren heen vergeten - verhalen.

De alom bekende Perzische tapijten behoren tot de meest gewilde interieur items over de hele wereld.
Hun rijke kleuren, warme tinten, en buitengewone patronen met traditionele motieven hebben bijgedragen aan de status die Perzische tapijten hebben gekregen sinds de 13e eeuw.

Zelfs Marco Polo, die door Anatolië reisde in de late 13de eeuw, schreef destijds al over de schoonheid en kunstzinnigheid van de tapijten in zijn boek Il Milione (Nederlandse titel: De wonderen van de Oriënt). Het is niet ondenkbaar dat wij tegenwoordig kijken naar dezelfde tapijt design patronen die Marco Polo prees in het jaar 1272.

De tapijten zijn allemaal gemaakt in verschillende perioden door verschillende culturen. Vanwege de multi-culturele reflectie van Anatolië kunnen deze tapijten worden gezien als een mozaïek. Daarom zijn deze tapijten bijzonder en een aanwinst voor uw interieur.